Cum te ajuta florile sa alungi depresia sezoniera


Mulți oameni se simt obosiți, tristi, dezamăgiți iarna. Acest fenomen este numit si blues-ul de iarnă. Cand afara pamantul este înghețat, burnițează si e frig, starea ti se poate schimba destul de repede.

De fapt, există chiar o tulburare afectivă sezonieră. Acronimul in engleza este SAD si tare bine se potriveste… Este practic un tip de depresie care este legat de schimbarea anotimpurilor.

Persoanele cu SAD tind să se simtă mai triste în lunile de iarnă. Se pot simți mai puțin energici și mai deprimați pe măsură ce cantitatea de lumină solară și căldură scade.

Condițiile iernii ne pot provoca mintea și corpul într-o mare varietate de moduri.

Frigul iernii ne da peste cap ritmul circadian natural, duce la o scădere a nivelului de serotonină și face mai dificilă echilibrarea nivelurilor naturale de melatonină ale corpului uman.

Soluția simpla si la indemana tuturor ca sa recapeti veselia: florile strălucitoare și frumoase! 🙂

Florile pot ajuta la îmbunătățirea sănătății emoționale în moduri diferite
Mulți dintre noi probabil știm deja intuitiv că acest lucru este adevărat, dar conform cercetărilor științifice efectuate la Universitatea de Stat Rutgers din New Jersey, prezența florilor poate declanșa multe emoții fericite și pozitive. Iar în lunile lungi de iarnă, vă ajuta să vă ridicați moralul și să învingeți SAD- tristetea iadusa de iarnă.

Iată cateva din beneficiile aduse de flori asupra sănătății tale mentale și emoționale:

  1. Florile au un efect pozitiv direct asupra fericirii
    Dacă te-ai uitat vreodată la un aranjament frumos de flori (sau flori care înfloresc în sălbăticie, într-o grădină etc.) și ai exclamat: Ce frumusete… Ei bine, ai experimentat cel mai mare beneficiu psihologicpe care florile îl au de oferit. Ele declanșează de fapt un răspuns imediat în creier care are ca rezultat mai multă bucurie, fericire și emoție. De asemenea, s-a demonstrat că oamenii care primesc flori cadou tind să zâmbească și să experimenteze emoții precum „recunoștință” și „încântare”. Nu e de mirare, așadar, de ce florile sunt cadouri atât de uimitoare pentru cei dragi!
  1. Florile pot avea efecte pozitive pe termen lung asupra stării tale de spirit. Potrivit studiului, participanții au raportat că se simt mai puțin deprimați, mai puțin agitați și mai puțin anxioși după ce au primit cadou flori frumoase! Aceasta vorbește despre creșterea bucuriei generale a vieții și a fericirii pe care florile le pot ajuta să le creeze. Culorile, formele, mirosurile minunate — toate aceste elemente senzoriale lucrează împreună pentru a le face nu numai interesante și fascinante, ci și puternice pentru a provoca emoții cu adevărat pozitive. Ele ne semnalează și ne comunică în mod universal „frumusețea” ca oameni.
  1. Florile ajută la crearea si consolidarea legaturilor stranse dintre oameni. Gândește-te la ultima dată când ai dat sau ai primit flori cadou si aminteste-ti ce emotie ti-au provocat. Vedeți, există un motiv pentru care florile au fost oferite ca cadouri de mii de ani și sunt aproape universal recunoscute ca simbol al iubirii, conexiunii și afecțiunii. Ele provoacă sentimente puternice de apropiere și legătură. Când cineva îți dă flori, nu ai cum să nu te simti bine! În plus, primirea florilor cadou vă face aproape universal să simțiți un sentiment de recunoștință și bucurie față de persoana care le dă.

Pe Instagram@doradinu poti vedea florile mele de iarna, in plina inflorire la jumatatea lui februarie! Adu si tu flori inflorite in casa sau planteaza-le. iti vor bucura mintea si sufletul!

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!