Cum să faci din casa ta locul perfect pentru retreat și meditație


Buddha statue and candles

Ai rezervat un retreat într-un loc exotic și pandemia te-a obligat să renunti la toate visurile tale? Nu-i nimic! Află cum poti face din casa ta locul perfect pentru meditație. 🙂

După atatea luni in casă cu Zoom la serviciu, whatsapp cu copiii la scoala sau alte cursuri, yoga live online …cum să creezi spațiul în care să uiți de toate și să te scufunzi în Zen?

S-ar putea să nu aveți prea multe opțiuni: în living e soțul cu jobul online, bucătăria nu e locul ideal, copiii umbla ca furnicile prin casa cand nu au ore online la gradi sau la scoala…Poate chiar te-ai ascuns intr-un dulap sa vorbesti la telefon, cum mi-a povestit o prietena!

Îți spun din experiență: orice cameră/colț de o cameră/ un spațiu protejat în aer liber – poate fi transformat/ă într-un loc pentru meditașie, reflecție, contemplare și visare! 🙂 iata cateva idei simple, pe care poate le-ai aplicat si tu!

Sortează, clasează, curăță, ordonează…!

Ca mintea să fie curată pe dinauntru, este important să ai aceeași limpezime și claritate în locul unde traiesti!

Inside Out jobs:

Înlătură aglomerația pe masa de lucru.

Șterge ce este inutil de pe desktop!

Clasează emailurile și sterge-le pe cele inutile/ spam etc.

În dormitor, fă întotdeauna patul! Este demonstrat științific: Patul făcut = minte liniștită!

Termină orice proiecte parțial finalizate.

Spală vasele! Nu pentru că le vede soțul sau soacra în chiuveta, ci pentru că mintea ta se va aglomera la fel ca o chiuvetă încarcată! 🙂 Știu că știi și nu sunt Mama Omida sau Mama ordinii…

Fă un loc cu obiecte importante pentru tine, care te indeamna la reflectie si meditatie.

O icoana, cateva lumanari, un cristal, o statueta si jurnalul tau iti pot amintit tot timpul ca mai este si altceva in viata decat o continua alergare sa faci si sa ai…

Traseaza limite! Dă-ți voie să fii egoist/ă!

Nu o data am auzit la yoga practicantii spunand: As vreau sa meditez, dar nu ma lasa cei din casa!

Anunță familia sau prietenii cu care locuiesti că ai nevoie de timp pentru tine sau ca esti într-un program. Cere-le cu blandete si fermitate in acelasi timp să respecte acest timp și spațiu.


Asigura-te ca ai la indemana o perna pentru meditatie, o pătură, o cuvertura, ceai, o lumanare sau o sursa de lumina plina de mister… Poti chiar să muți mobilierul, ținând cont de înțelepciunea Vastu Shastra.

Răsfață-te! <3


Când este posibil, creeaza propriul refugiu. Meditează, practică cel puțin o secvență de yoga dimineața sau seara. Citeste, scrie in jurnal, plimba-te, trage un pui de somn- poate vei avea si un vis lucid! 🙂

Ai grija de tine cu iubire si compasiune! <3

Magia poate fi la tine acasă! 🙂 Eu o voi activa marți, pe 29 decembrie o ora si jumatate de la ora 19,00 cu o clasă specială de Kundalini Yoga.

Daca ti-a placut acest articol, imi poti oferi o carte sau o cafea! 🙂

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com

error: Content is protected !!