Ne putem vindeca emoţional cu yoga


Dacă ai zăbovit asupra acestor rânduri, înseamnă că si tu, ca si mine si atâția alti oameni, ai avut sau ai o suferința, o durere emoționala. Ea este parte din viată, nimeni nu va fi scutit. Problema este cum îi facem faţă şi, mai ales, cum ne eliberăm de dureri, prezente sau trecute.

Cand ne confruntăm cu durerea emoţională, mecanisme mentale se declansează. mintea prelucreză durerea, o perpetuează, o duce în corp şi o somatizează. Foarte uşor ramanem prinsi in modele repetitive ale minţii care poartă durerea precum un bulgare de zăpadă sau un tavalug puternic, care ne striveste. imaginea poate fi dură, dar cam asta facem mintea cand e tulburată emoţional. Se invarte in propriile capcane, devine confuză, intensifică durerea…e departe de a o elibera.

De ce yoga are o putere atat de mare transformatoare? Te rog sa nu cauti  magie sau ezoterism. Sunt mecanisme simple de eliberare a durerii stocate in articulatii si in tot corpul tau.

Ne purtam durerile prin viata crezând ca ne-am eliberat, odată cu trecerea timpului. De fapt, le perpetuam si chiar le mărim. Le cedam loc in corp.

Atunci cand intelegem ca trupul si mintea noastra sunt un tot, un intreg, si ca vindecand pe unul, vindecam pe celalat, eliberarea incepe. transofmarea continua numai printr-o practica sustinuta. Asta nu înseamna sa stai nu stiu cate ore in cap, incovrigat in posturi imposibile etc. Poți incepe cu un stretching usor. Important este ca aceasta practica sa fie zilnica sau cat de des poți.

Practicile yoga unesc mintea, corpul și spiritul, permițându-ne acea osmoza sau contopire cu Tot: o starea de bine emoțională profundă și de conștientizare odihnitoare. Oamenii au observat de mii de ani puterea de eliberare a durerilor prin yoga.

Daca vrei sa inveti cum sa eliberezi cu yoga blocajele emoționale, urnareste-ma pe Instagram.com/doradinu/

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Ne putem vindeca emoţional cu yoga

  1. Nu e deloc complicat!

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!