Cum iti afecteaza emotiile sanatatea medicina traditionala chineza


Cele 7 emoții în medicina chineză


În medicina chineză, una dintre cauzele fundamentale ale dizarmoniilor din organism este produsă de dezechilibrele emoționale. Emoțiile sunt o parte normală a condiției umane, dar atunci când sunt suprimate sau prelungite, devin un factor patogen. Acest lucru poate provoca o mișcare anormală a energiei qi în interiorul corpului și poate afecta vitalitatea organelor interne.

Există șapte emoții (cunoscute sub numele de qi qing) și fiecare este asociată cu un anumit organ.

 1. BUCURIA
  În teoria medicinei chineze, bucuria este asociată cu inima. Inima este centrul nostru emoțional și găzduiește ființa noastră spirituală și emoțională cunoscută sub numele de shen-ul nostru. O expresie sănătoasă a bucuriei hrănește inima. Un dezechilibru poate apărea ca un exces (supraexcitat, agitat sau neliniştit) sau deficienţă ( deprimat). Condițiile de somn sunt un simptom comun al unui dezechilibru al inimii.
 2. FURIA
  Potrivit TCM, furia este asociată cu ficatul. Furia reprimată sau în exces poate inhiba funcția ficatului, ducând la frustrare, agresivitate și resentimente. Când qi-ul ficatului urcă în corp, acest lucru se poate manifesta prin dureri de cap, iritabilitate, ochi roșii și amețeli.
 3. TRISTEȚE
  Din perspectiva medicinei chineze, tristețea afectează funcția plămânilor. Funcția principală a plămânilor este de a dispersa și de a coborî qi-ul în tot corpul. Melancolia prelungită sau neprocesată afectează plămânii și provoacă opresiune în piept și depresie.
 4. DOLIUL
  Potrivit TCM, durerea este legată și de plămâni. Durerea consumă qi și, ca rezultat, aceasta poate duce la dificultăți de respirație, letargie, depresie și epuizare.
 5. ÎNGRIJORARE
  Potrivit TCM, gândirea sau îngrijorarea afectează splina. Splina este responsabilă pentru transformarea și transportul alimentelor și nutrienților în jurul corpului. Prin urmare, îngrijorarea excesivă poate afecta capacitatea splinei de a digera alimentele. Problemele digestive, cum ar fi constipația, diareea și distensia abdominală, toate rezultă dintr-o deficiență a splinei.
 6. FRICĂ
  Frica rănește rinichii. Qi-ul renal normal are un flux ascendent și ascendent. Cu toate acestea, frica poate face ca qi-ul să curgă în jos, provocând slăbiciune la nivelul picioarelor, incontinență și urinare crescută.
 7. ȘOC
  Șocul afectează în primul rând inima și rinichii. Șocul poate împrăștia qi, ceea ce poate provoca palpitații ale inimii, confuzie și memorie slabă.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!