Cum îmi organizez ziua în izolarea impusă de pandemia de coronavirus Covid-19


Este sanatos ca fiecare zi să aibă structură și varietate

Rutinele sunt o parte importantă a vieții care menține corpul pregătit și pregătit pentru ziua următoare. Restricțiile aduse de COVID-19 pot fi perturbate multe dintre rutinele dvs. existente, mai ales dacă dvs. sau alți membri ai familiei lucrați acum sau studiați de acasă (sau nu mai lucrați). Este posibil să fi constatat că tiparele tale de somn, mâncare și exerciții s-au schimbat și că ai mai mult (sau mai puțin) timp pentru activitățile tale obișnuite.

Pe cât posibil, este important să mențineți unele rutine existente. Acest lucru vă poate ajuta să vă simțiți activ și angajat și să păstrați un sentiment de normalitate în aceste momente incerte. Unele dintre aceste activități pot fi destul de simple, de exemplu:

• Ridicarea la aceeași oră în fiecare dimineață (veți citi mai multe despre acest lucru la pasul 1.7)

• Dus și îmbrăcat dimineața – la fel ca în orice zi normală.

• Purtarea de haine pe care o cunoașteți te face să te simți bine cu tine însuți și să-ți dea un impuls.

Dormitul, mâncarea și exercițiile fizice beneficiază de asemenea de rutină. Corpul funcționează cu un ceas de 24 de ore și știe la ce să ne așteptăm în anumite momente când avem rutine obișnuite, cum ar fi la ce oră luăm cina și când ne culcăm. Odată ce corpul nostru cunoaște ritmurile noastre, se poate pregăti pentru ele, de exemplu eliberând melatonină, un hormon care vă ajută să vă simțiți somnoros la culcare.

În cazul în care structura dvs. zilnică s-a schimbat, de exemplu, dacă nu mergeți la școală sau la serviciu, poate fi util să încercați să creați noi rutine. Dacă lucrați acasă, încercați să lăsați deoparte un spațiu de lucru, cu un timp de început și de sosire constant, adăugând alte activități pentru a vă face ziua mai echilibrată. Amintiți-vă că lucrul sau studiul acasă este probabil să arate foarte diferit de modul în care făcea înainte de COVID-19 și este important să fiți realist cu privire la ceea ce se poate realiza.

Încercați să împărțiți ziua într-o serie de activități diferite. Acestea ar putea include:

• Exercițiu

• Hobby-uri sau agrement

• Relaxare

• Conectarea cu ceilalți

• Faceți lucruri care vă plac sau pe care le considerați semnificative

• Învățarea a ceva nou

S-ar putea să fie nevoie să fiți creativi în ceea ce privește găsirea de noi modalități de a continua aceste activități dacă abordarea dvs. normală de exercițiu sau participarea la hobby-uri nu mai este posibilă. Încercați, de asemenea, să fiți amabili cu voi înșivă, este bine să nu umpleți fiecare moment suplimentar făcând ceva nou.

Există ceva ce ați încercat deja pentru a aduce structura și varietatea zilelor dvs. în aceste vremuri dificile? Ce a fost de ajutor? Ce ți s-a părut cel mai dificil?

În următorul articol veți analiza modalitățile prin care puteți aduce structura în ziua dvs.

Coronavirus y salud mental: tu bienestar puede significar la supervivencia  de los demás | La Juventud Opina

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!