Cum contribuie Yoga la sănătatea mintală a adolescenților


Cercetările arată că adolescenții beneficiază de utilizarea yoga pentru stres. Un studiu de yoga s-a concentrat asupra elevilor de clasa a IX-a și a X-a dintr-un liceu public din Massachusetts. Patruzeci și șapte de elevi de liceu au completat chestionare de auto-raportare care evaluează starea de spirit și afectul.

Au completat chestionarele imediat înainte și după participarea la o singură clasă de yoga. În plus, completează chestionare înainte și după o singură clasă de educație fizică (PE) o săptămână mai târziu.

Ca rezultat, participanții au raportat scăderi semnificativ mai mari ale furiei, depresiei și oboselii înainte și după participarea la yoga, comparativ cu PE. Prin urmare, cercetătorii au concluzionat că yoga pentru anxietate și depresie este eficientă în susținerea nevoilor psihosociale ale tinerilor.

Atunci când practică atenția, adolescenții își observă gândurile și sentimentele fără judecată de sine. Mai mult, atenția ajută adolescenții să se concentreze asupra experienței lor actuale. Prin urmare, exercițiile de mindfulness oferă libertate fata de regretele din trecut și, de asemenea, de temerile copleșitoare ale viitorului.

În plus, practicile de mindfulness, cum ar fi yoga și meditația, calmează sistemul limbic. Sistemul limbic creste acțiunile primitive și catalizează comportamentele de asumare a riscurilor. În plus, mindfulness îmbunătățește activitatea cortexului prefrontal, care ia decizii și reglează emoțiile.

Prin urmare, yoga scade anxietatea și crește autoreglarea la adolescenți.

10 Benefits Of Yoga For Teenagers And 13 Simple Poses

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!