Cum ajuta practica yoga sistemul limfatic


Ai gleznele umflate? Retentie de apa? Dureri articulare?  Te simți obosit/a mai tot timpul?  Sunt simptome comune pentru numeroase afectiuni. In acelasi timp, corpul te atentioneaza ca ceva nu e regula. Aceste semnale de alarmă vin de multe ori dinspre sistemul limfatic. Racelile frecvente, gripa, alergiile, inflamatiile sinusurilor, bronsita, afectiunile pulmonare, abcesele, eruptiile cutanate, chiar si banala si sacaitoarea matreata  pot fi manifestari ale unei stari de supraincarcare si de inflamare a sistemului limfatic.

Sistemul limfatic este sistemul de salubritate al organismului

Este o rețea de țesuturi și organe care ajută la scăderea corpului de toxine, deșeuri și alte materiale nedorite „, inclusiv un fluid care conține celule albe din sânge care ajută la combaterea infecțiilor.

Colecteaza gunoiul (rezidurile) din toate celulele. Sistemul circulator duce nutrienți și oxigen către celule. Acest proces creează însă și deșeuri, care sunt aruncate în afara celulelor.

Deșeurile sunt preluate și transportate în lichidul limfatic pentru a fi evacuate, filtrate sau neutralizate de sistemul imunitar. Acesta este rolul sistemului limfatic: mecanismul de „drenaj” al organismului nostru, indispensabil procesului zilnic de detoxifiere.

Buna funcționare a sistemului limfatic este strâns legată de buna funcționare a sistemului imunitar.

Motorul care menține buna funcționarea sistemului limfatic este mişcarea

Dacă sistemul dvs. limfatic nu mai funcționează, fluidele încep să se dezvolte în organism și pot apărea mai multe afecțiuni. Deoarece sistemul limfatic traversează atât de multe părți ale corpului, este esențial să îl menținem sănătoși. Miscarea este vitala!

Sistemul limfatic are zilnic nevoie de revizie tehnica!

Gândiți-vă la sistemul limfatic ca o super-autostradă care filtrează toxinele și circulă anticorpi în întregul corp. Acest sistem este esențial pentru a ne face bine când suntem bolnavi. Sistemul se mișcă prin contracții musculare.

Yoga ajuta limfa sa circule armonios prin tot organismul.

Limfa se misca prin contractii musculare. Fluxul limfei este totodata influentat de gravitatie, de aceea posturile care pun limfa la treaba sunt indeosebi cele realizate cu capul mai jos decat inima.

Un aspect al practicii yoga care are efecte puternice asupra sistemului limfatic este pranayama: respiratia profunda și controlata. Stimuleaza circulatia fluidelor bune în corp și eliminarea toxinelor rele.

Sangele transporta substante nutritive si combustibil pana la celule iar sistemul limfatic indeparteaza produsele secundare si reziduurile rezultate din metabolizarea acestor substante nutritive si combustibili.

Sa ne ridicam acum si sa facem cativa pasi, cel putin o jumatate de ora pe zi de mers pe jos. si nu uitati de yoga!

Daca ti-a placut acest articol, imi poti oferi o carte sau o cafea! 🙂

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!