Cum a fost la workshopul de psihoterapie prin dans si miscare


Dragi prieteni,

Va spuneam ieri ca weekendul meu e cu treaba. Asa a si fost. Am avut bucuria sa particip intre 12- 13 noiembrie la workshopul organizat de Asociatia Romana de Psihoterapie prin dans si miscare. Il asteptam cu nerabdare din septembrie.

Poti face terapie dansand? 🙂 Sigur ca da! Nu numai ca e sanatos, dar e si amuzant!

Ce m-a atras la acest tip de terapie?

Are la baza principii comune cu practica yoga si a altor forme demiscare terapeutice.

Ne putem intelege emotiile si felul in care functionam observandu-ne corpul si reactiile lui.

Si nu numai atata. Putem ajumge mult mai departe, la radacina emotiilor si a traumelor pe care le-au provocat. In felul acesta, vom naviga prin viata cu mai multa seninatate!

Ca toate formele de psihoterapie prin miscare, dansul ne ajuta sa intelegem conexiunea dintre minte, corp, emotii si felul in care comunicam: cu noi si cu cu ceilalti. felul in care ne miscam si exprimam emotii este la fel de important precum comunicarea prin cuvinte. ca in yoga, psihoterapia prin dans si miscare pleaca de la conexiunea Minte- Corp. Tot ce afecteaza corpul va influenta si mintea si invers.

Ei, si acum sa va spun cum a fost! In primul rand, am regasit oameni frumosi cu care am participat si la alte workshopuri, de exemplu, 5 Rhythms. Ai impresia ca apartii unei familii care incepe sa devina din ce in ce mai mare! Pentru ca am adaugat in wendul acesta si alti oameni minunati, cu inimi mari si povesti frumoase de viata. A fost un weeend plin de emotie. Daca ieri am topait in fel si chip, azi am dansat doar cu…caloriferul, pe care l-am pazit strasnic toata ziua. Din cauza unei nevralgii colţoase, careia numai dentistul ii poate veni de hac. 🙂

Tema workshopului animat de Andrea Mala, psihoterapeut DMT din Marea Britanie:

Grija pentru sine a celor care poarta grija.

Cand participi cu inima, iti doresti sa nu se mai termine. Asa a fost si azi: bucurie ca am cunoscut oameni valorosi si tristete ca ma despart de ei.

Am plecat de la workshop cu invataminte care imi vor fi de folos in tot ce sunt si fac. Si, cel mai important, am primit confirmarea a ceea ce am simtit de cand am inceput sa predau yoga si am devenit Art terapeut si consilier.

Nu poti ajuta pe ceilalti pana cand nu treci chiar tu insuti prn aceste forme de terapie.

Altfel spus, Inainte de a ajuta pe altii sa-si vindece viata, esti prima persoana pe care sa o ajuti.

Multumesc, Andrea, multumesc, Irina, multumesc, oameni frumosi, care mi-ati dat voie sa va vad sufletul si care l-ati ascultat pe al meu! <3

dans-si-miscare

Corpul tau iti spune: Iubeste-te!

Te astept cu drag sa ne ajutam unii pe altii in Tabara de dezvoltare personala Heal Your heart/ Vindeca-ti inima!  <3

Inscriere la minodora@rocketmail.com si pe Facebook 

https://www.facebook.com/DoraDinuTeacher/

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!