Cum a fost la Formarea de Psihologia Yoga cu Ganesh Mohan Svastha Yoga of Krishnamacharya


Buna dimineata, dragi cititori ai blogului si buni prieteni!

As vrea azi sa va povestesc pe scurt de la ultimul training: Psihologia mintii, Yoga Therapy cu Ganesh Mohan, Svastha Yoga of Krishnamacharya.

In primul rand, din sutele de stagii, workshopuri si traininguri din lumea intreaga, de ce l-am ales pe acesta? De ce, cu acelasi buget, nu am plecat mai degraba in India? Doar stiti cu totii cat de mult iubesc India…

Raspunsul e simplu: trainingul m-a ales pe mine, nu eu pe el. Lucrurile decurg firesc. Ca viitor psiholog, ce subiect poate fi mai de interes pentru mine ca yoga instructor decat modul in care yoga lucreaza cu mintea? ­čÖé Asa ca, mai mult bolnava decat zdravana- dupa 5 zile de antibiotic, mi-am luat traista in spinare si am plecat la Copenhaga. Modulul la care am participat face parte dintr-o formare cu 6 module, 300 de ore in total, tratand ansablul Minte Corp in traditia Krishnamacharya, cu Svastha Yoga, respectiv cu Ganesh Mohan.

Cine este Ganesh Mohan?

Este un medic instruit in ambele aspecte ale medicii: conventionala si alternativa, respectiv Ayurveda. Aceasta face ca Ganesh Mohan sa ofere o perspectiva din profunzime, adresata deopotriva mintii orientale si occidentale. Dr. Ganesh Mohan/ Svastha Yoga este fiul lui A.G. Mohan, care a studiat individual cu  Krishnamacharya 18 ani, intre 1971 si 1989 si al  Indrei Mohan, cu 35 de ani de predare yoga. Sub indrumarea parintilor, ganesh a practicaty din copilarie yoga. Nascut in Chennai, Ganesh locuieste acum in Singapore si calatoreste in toata lumea pentru a oferi invataturile lui Krishnamacharya. Este advisor la Asociatia Internationala a terapeutilor Yoga SUA si Australia.

Ce am invatat? Va vpoi spune mai multe in curand, la un workshop de Psihologia yoga. Si pe blog, unde voi publica noi articole pe tema Yoga & Mind. Yoga si Psihologia sunt pasiunile din care, la 55 de ani, imi construiesc o noua profesie. Nu e grozav ca te poti reinventa la orice varsta?┬á­čÖé

Ma simt privilegiata ca am studiat cu Ganesh Mohan. Am  putut astfel sa ajung la o intelegere profunda a principiilor si filozofiei yoga intr-un mod simplu si usor, exact felul de a fi al lui Ganesh. Simt cum tot ce am invatat pana acum a prins radacini puternice. Trainingul Yoga Therapy  m-a ajutat  sa construiesc o viziune cuprinzatoare a ceea ce este yoga si cum functioneaza la nivelul creierului, in special in depresie, anxietate, trauma. Namaste!

Va astept cu drag la workshopul Yoga & Trauma. <3

Image may contain: 2 people, people smiling, people sitting, people standing, stripes and indoor

Leave a comment

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!