Crede în Dumnezeu și leagă bine cămila


Profetul Mohamed umbla prin desert pentru a duce invataturile sale mai departe. Multi credinciosi au venit in multime pentru a-i auzi cuvintele si a-i urma intelepciunea. Dintre toti, cel mai devotat era un barbat care ii sorbea fiecare cuvant si il asculta cu devotament. Intr-una se ruga cu fervoare si se minuna de cuvintele profetului!
 
In cele din urma, când a venit seara l-a parasit pe profet. A iesit cu greu din multime, dar repede s-a intors intr-un sufletsi a inceput sa se plânga, tare suparat:
 
Marite profet! Azi dimineata mi-am condus camila catre tine, profetul Domnului, ca sa te ascult. Acum, camila mea nu mai, nu o mai gasesc, a plecat…! Asta e dreptatea divina? Asta este rasplata pentru credinta mea? Asta e rasplata pentru rugaciunile mele? ”
 
Mahomed a ascultat aceste cuvinte disperate si a răspuns cu un zâmbet ingaduitor:

 „Crede in Dumnezeu si leaga bine camila.”

Ce am inteles eu din raspunsul profetului? Devotamentul nu înseamnă să-ți părăsești obligațiile sau să aștepți minuni. Singurul responsabil pentru bunurile  si viata ta esti chiar Tu. Iar daca te rogi, fa-o din suflet, din convingere, fara sa astepti ceva in schimb.

Credinta sau spiritualitatea nu sunt un troc. De cate ori in viata nu ti s-a intamplat sa astepti o rasplata pentru credinta ta  sau sa te revolti impotriva celor ce- ti vin pe caile vietii?

In tot ce faci să legi bine cămila.🙂 Iar cand astepti sa ti se izbandeasca visele doar rugandu-te, aminteste-ti si proverbul romanesc:

Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă în traistă. Nu astepta sa-ti rezolve cineva problemele, nici nu le lasa in grija Domnului.

 Daca ti-a placut povestea, in semn de apreciere pentru timpul pe care ti-l daruiesc pe acest blog, like & share  🙂 https://www.facebook.com/DoraDinuTeacher.

Multumesc si te astept cu drag la yoga! <3 #Dora

Imagini pentru camila perfecta

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!