Copacul care e doar în mintea noastră (2)


Ieri v-am vorbit despre cele cinci vrăjitoare sau klesha, care actioneaza inteligent, cuibarindu-se in mintea noastra. Ca un copac cu cinci ramuri.

Cele cinci vrajitoare cocoțate in copac ne împiedica evoluția spirituala.  Yoghinii și-au dat seama acum cateva mii de ani că cele cinci klesha sunt de fapt cauzele suferințelor noastre.

De ce?

Pentru că ne denaturează vederea corecta a lucrurilor, viveka.

Așa ajungem să spunem, să facem, să simțim lucruri pe care apoi le regretăm, petrecând alte momente de suferință. Mai mult, ele creează un lanț nesfârșit de suferințe, ce variază in  intensitate.

Ce putem face?

Să renuntam, pentru ca oricum ne vor urma si in nu stiu cate alte vieti, cum spun hindusii? Pentru ca sunt bine cuibarite in cap si nu ne vor da pace niciodata?

Nu.

Prima etapă de lucru cu cele 5 klesha sau suferinte este să le recunoaștem, ca sa le putem înfrunta.

Reflecția asupra a cine suntem, cum gândim si actionam ne va tine treaza conștiința de sine. Asa ne vom cunoaște si înțelege mai bine. Vom descoperi cauza și modul în care acestea creează suferință. Apoi, putem sa le inlaturam cu meditatie, tehnici yoga: asane, tapas, mudre, mantre. Suna îmbucurător, nu? 🙂

Uite, eu merg între 31 octombrie- 1 noiembrie la Breaza cu un grup de prieteni, la CTN Alexandra. Vom petrece un week-end de relaxare, terapii naturale, yoga, meditatie si art terapie. Tema acestei retrageri holistice Minte Trup Suflet este confruntarea cu fricile noastre. Va invit si pe voi sa va alaturati! Ca sa gasim radacinile Copacului din cap cu 5 ramuri și temerile care ne împiedică sa ne traim o viață senina. Nu-i asa ca e un program interesant? 🙂

Afla mai multe aici

Daca te hotărăști, scrie-mi un mail la minodora@rocketmail.com sau pentru rezervarea camerei la CTN Alexandra.

Te astept cu iubire! <3

Imagine din primul retreat holistic, la Gura Diham, Busteni.

look up 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Copacul care e doar în mintea noastră (2)

  1. Pingback:Cele cinci suferințe sau Klesha | Exerciții de Compasiune

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!