Conjuncția Saturn Pluton în 2020


Pe 12 ianuarie 2020, Saturn în conjuncție Pluton la 22 ° Capricorn. Citim și auzim peste tot că o conjuncție Saturn / Pluton în Capricorn poate avea potențial distructiv. M-am interesat si eu, am cautat surse mai de încredere, pentru ca nu sunt si nici nu am în plan sa devin astrolog. 🙂 Doar că nu pot întoarce spatele istoriei, de teamă că m-ar duce în superstiții. Fiecare este liber sa creadă ce vrea, eu doar am făcut o sinteză a ceea ce s-a petrecut în perioadele istorice de întâlnire dintre cele doua planete. Să vă fie de folos!

Redistribuirea puterii

O conjuncție Saturn – Pluton a avut loc în octombrie 1914, când a izbucnit Primul Război Mondial; acest conflict global a schimbat dinamica puterii prin destrămarea monarhiei rusești, a Imperiului Otoman și a Imperiului Austro-Ungar, ceea ce a dus la reasezarea frontierelor naționale din Europa.

1921 – 1923: Saturn Pluton – apariția fascismului și a totalitarismului în Europa (Mussolini, Stalin, Hitler).

1939-1941 – Saturn- Pluton – al doilea război mondial.

Conjuncția Saturn – Pluton în 1947 – conflictul dintre India și Pakistan și înființarea lor ca entități individuale.

1948- În Orientul Mijlociu, Israelul a obținut independența față de britanici.

1982 – Următorul ciclu a marcat o perioadă de recesiune economică în lume, cu cea mai mare rată a șomajului în Statele Unite. Escaladarea Războiului Rece, ducând la prăbușirea blocului sovietic. Ianuarie 1983-vulcanul Kilauea a erupt în Hawaii; cea mai îndelungată erupție vulcanică.

12 ianuarie 2020. Saturn se alătură lui Pluto la 22 ° Capricorn. Efectele pot începe din anul premergător conjuncției și aproximativ doi ani după el. Ne putem aștepta la dinamici geopolitice semnificative care vor afecta distribuția puterii în multe structuri la scară globală, posibile dezastre naturale, în special activitatea seismică și vulcanică. Ceea ce vedem în Australia face parte din peisaj…

Schimbările au un efect puternic, începând cu anul dinaintea conjuncției și aproximativ doi ani după el. Acest ciclu este destinat să stimuleze dinamici geopolitice semnificative care vor afecta distribuția puterii în multe structuri, la scară globală.

Aspectele dintre Saturn și Pluton au fost corelate de-a lungul istoriei cu dezastrele naturale, în special cu activitatea seismică și vulcanică.

Scenarii pesimiste pe care le-am găsit zilele acestea răsfoind internetul: Marte în Berbec retrogradând mai târziu în 2020 și pătrunzând în conjuncția Saturn – Pluton- favorizează conflicte politice majore, revolte și chiar un război.

Sa intram in panica? Nu! Putem înțelege revoltele la nivel individual (oameni care își părăsesc locul de muncă și se reinventează) și/sau la nivel colectiv (proteste la nivel mondial care cer schimbări).

„Pluton este despre putere, dar nu doar despre orice fel de putere. Este puterea transformărilor care rezultă pe măsură ce lucrurile apar și trec. Saturn nu este de obicei considerat o forță de schimbare. Este adesea privit ca rezistând schimbării – conservator, încăpățânat, chiar reacționar, ordini și structuri.

„Combinația Saturn-Pluto reprezintă crizele care apar ca manifestări normale, legale și previzibile ale lui Saturn sunt provocate de nevoia de schimbări profunde și fundamentale ale sistemului, care sunt indicate de Pluto. Schimbarea Saturn-Pluton poate impune un fel de restricție asupra libertății de mișcare sau a resurselor noastre. ” Robert Hand.

Ciclul Saturn-Pluton „coincide cu perioade istorice deosebit de provocatoare, marcate de o calitate omniprezentă de contracție intensă: epoci de criză și conflict internațional, împuternicirea forțelor reacționare și impulsuri totalitare, violență organizată și opresiune, toate uneori marcate de efecte traumatice de durată. ” Richard Tarnas. El observă cum conjuncția Saturn – Pluton din 1785 până în 1788 a precipitat sângeroasa Revoluție franceză. Alinierile Saturn – Pluton sunt „perioade de răspândire a conservării, reacționare sau împuternicire represivă, de genocid”. În timpul conjuncției 410-412 Imperiul Roman a cunoscut cea mai intensă perioadă de invazii barbare. Roma a fost atacată în august 410, când planetele se aflau exact la 2 ° de la aliniere (același exact 2 ° de la aliniere s-a întâmplat la atacul din 11 septembrie asupra SUA).

Impactul conjuncției din 1982 il putem vedea în legătură cu criza SIDA, vazuta ca o crestere în psihicul colectiv a interpretărilor fundamentaliste și a judecăților moraliste asupra pedepsei lui Dumnezeu pentru păcat .“

Fenomenul acesta seamănă îndeaproape cu apariția unor vederi larg răspândite în Europa medievală, când ciuma bubonică a fost văzută ca rezultatul mâniei lui Dumnezeu în timpul conjuncției Saturn – Pluton din 1380-1340. Și s-a văzut din nou în timpul conjuncției când atacul din 11.09.2001a avut loc, iar fundamentaliștii creștini au spus că este pedeapsa lui Dumnezeu pentru corupția morală.

„Potențialul pozitiv al complexului arhetipal Saturn-Pluton este, de obicei, împletit în mod inextricabil cu confruntarea manifestărilor sale negative – curaj mare în fața întunericului, a pericolului și a morții; efort și determinare susținute, concentrare intensă și disciplină; discernământ moral și înțelepciune născută din experiență și suferință. ”

Astrologul Louis Acker – Partea negativă a lui Saturn-Pluton este la fel de rea pe cât o are pe măsură ce semnifică criminalitatea planificată, organizată și intenționată, tirania și răul la cel mai înalt nivel. Combinația Saturn-Pluton este asociată cu cel mai grav abuz de putere și corupție. Această influență va atinge apogeul în 2020, când Saturn este, de fapt, conjunctură cu Pluton în Capricorn. Conjuncțiile, pătratele și opozițiile lui Saturn și Pluton coincid în general cu apariții foarte negative și perturbatoare, cum ar fi începutul celui de-al doilea război mondial și 11 septembrie.

Această conjuncție Saturn-Pluton ar putea duce la dispariția unor importante structuri de putere economică, corporativă și politică și căderea și dizgrație a celor care ocupă poziții de putere în aceste instituții. Corporațiile mari, guvernele, băncile și altor instituții economice ar putea ajunge la o incetinire sau oprire care semnifică moartea vechii structuri de putere politico-economică. Aceste structuri de putere ar putea deveni și mai tiranice, deoarece încearcă cu disperare să rămână sub control.

Daca ti-a placut acest articol, imi poti oferi o carte sau o cafea! 🙂

saturn-conjunct-pluto

Contact

therapsy@yahoo.com

error: Content is protected !!