Ceșcuța de porțelan


ceasca de portelan

A fost odată ca niciodată, acum foarte mult timp, un maestru iluminat care era şi un familist foarte bogat, dar şi proprietarul mai multor fabrici.

Într-o zi, el şi discipolul său devotat se plimbau printr-un sat prăfuit aflat la mare distanţă, când s-au trezit în faţa unui magazin care vindea mărunţişuri şi podoabe de tot felul. În vitrină era expus un articol atât de neobişnuit, încât maestrul a simţit nevoia să se oprească şi să îl examineze mai îndeaproape. Era o ceşcuţă de porţelan, o capodoperă artizanală foarte rară pe care o căuta de mai bine de 30 de ani. Făcea parte dintr-un set de 12 ceşcuţe, iar el le avea deja pe celelalte 11 în posesia sa. Maestrul a găsit astfel în sfârşit ceşcuţa care îi lipsea din nepreţuita colecţie, unică în felul ei, care trecuse prin mâinile multor raja din vechime.

Uluit de marele noroc care a dat peste el, maestrul a simţit că Divinitatea i-a surâs în acea zi excepţională, căci săcauţi 30 de ani o ceşcuţă rară de ceai nu este puţin lucru. Între timp, negustorul stătea în interiorul magazinului şi îl observa din umbră pe maestru. El a sesizat imediat emoţia întipărită pe faţa acestuia şi şi-a spus: „Doamne! A apărut în sfârşit! Aceasta este ziua mea norocoasă. Toată lumea ştie că acest maestru este foarte bogat. După 30 de ani de muncă, eu şi soţia mea ne putem retrage în sfârşit din activitate. Aceasta este ceşcuţa de care are nevoie pentru a-şi completa colecţia cea mai rară din lume… iar eu sunt cel care i-o va oferi!” Lingându-şi buzele, el a început să îşi frece mâinile la gândul neaşteptatului noroc care a dat peste el.

Imediat, negustorul i-a spus soţiei sale să se ascundă în bucătărie, căci zeii le-au zâmbit şi aveau să le permit în scurt timp să îşi închidă magazinul şi să plece în pelerinaj la Varanasi, oraşul sfânt. Aveau să trăiască acolo la fel ca regii şi nu aveau să mai ducă niciodată lipsă de ceva.

Aşteptând cu nerăbdare să îl întâlnească pe maestru, negustorul i-a deschis larg uşa şi l-a invitat înăuntru împreună cu discipolul său. El i-a zâmbit slugarnic şi i-a spus cu o voce onctuoasă:

– Namaste, swamiji. Cu ce te pot ajuta?

Continuarea povestii – maine seară. 🙂

O noapte linistita sa aveți!

După Brandon Bays, Libertatea este…

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!