Când participăm la propria vindecare, transformarea este de durată!


Buna dimineata, dragi si buni prieteni! Cum va simtiti azi? Plini de energie sau…?

Daca in dimineata asta va simtiti un pic obositi, stresati la ideea ca trebuie sa plecati la lucru, nu fiti tristi. Exista cai simple de  ne schimba starea, pe care oamenii le-au experiementat de mii de ani. Si una din cele mai indemanda si mai rapide este sa observam energia corpului.

Totul este interconectat la o forma fundamentală de energie. Suntem cu adevarat una cu toţi ceilalţi.

Aceasta stare o experimentez cel mai adesea cand practic si predau yoga. În practica yoga am invatat sa-mi cunsoc si sa-mi iubesc corpul, asa cum evolueaza spre varsta a 3-a. Iar in clasele de yoga, ma simt mai degraba un dirijor decat un …instructor. 🙂

Fiind profesoara de 37 de ani, stiu cat de mult conteaza asa vii cu lectia invata. Nu, nu vorbesc despre elev. Ci chiar despre profesor. A veni cu lectia invatata in fata oamenilor inseamna sa ai tinte clare si mai ales, sa stii de ce propui acele tehnici sau exercitii (din perspecctiva anatomiei, a psihologiei etc.)

Se intampla insa ca in clasele de yoga sa modific structura pe care mi-am propus-o pentru ca simt energia grupului. Nu ma refer la aure, campuri etc. Ci miscarea subtila a energiei intregii clase, a intregului grup. Simt cand este nevoie de schimbare si simt de ce anume are nevoie acel grup, in acel moment.

Putem folosi aceste abilitati de a ne simti unii pe altii si a ne simti pe noi insine pentru vindecare.

De cand predau yoga, am inteles un adevar simplu:

Când înţelegem ca avem instrumentele necesare pentru a ne imbunatati sănătatea fizică, emoţională şi spirituală, devenim mai puternici!

Energia pe care o trezim si cu care lucram in yoga face parte din rezervorul nesfârşit al universului. Am inteles acest adevar simplu din experienta. Sunt lucruri care nu se invata in nicio scoala de yoga din lume sau workshop:

Inveti sa-ti cunosti corpul si fiinta, esenta subtila, conectandu-te la energia lui.

Cum este posibil sa pot intra la 56 de ani in asane dificile, fara sa fi fost instructor sportiv, dansatoare, sportiva, balerina etc? Sa pot face inca asane pe care nu le-am mai practicat de luni, poate si ani…? Nu predau zilnic si nici nu am o practica fizica consistenta. De cativa ani, practica mea a devenit mai mult spirituala decat fizica. Asta nu inseamna ca am abandonat latura fizica a practicii yoga, ci doar ca este secundara. Explicatia e simpla:

Intram intr-o asana nu cu corpul, ci cu energia lui.

Daca vrei sa inveti cum sa lucrezi cu energia subtilam a corpului, urmareste evenenimentele #DoraDinu #Therapsy-U. Si nu te lasa doborat de nicio greutate!

Gândurile şi intenţiile noastre, pure fenomene energetice, nu au limite! Forta este numai la tine!

Imagini pentru energy healing

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!