Ca un curcubeu…


beauty2
Dragă Copac,
Ieri, când m-am întors la școală, am fost întâmpinată de copii cu reacții diferite. Cei mai mulți au luminat clasa cu un zâmbet larg. Unii mi-au spus de ce se bucură de întoarcerea mea: Sunteți amuzantă…Orele de franceză sunt mai vesele cu dvs… Ne place cum pronunțăm cu dvs… Ne era dor de proiecte… etc etc. Alții m-au privit cu rezervă.
În toate clasele s-a creat o stare de liniște în jurul meu când am intrat. Fără să o cer sau să o impun: prin simpla mea prezență calmă și senină. 🙂 Și asta mi-a luminat sufletul!
Apoi, într-una din clase, am primit cel mai frumos compliment din toată cariera mea de profesor: Sunteți ca un curcubeu…! Și  chiar simțit cum infloresc în o mie de culori, ca un curcubeu. 🙂  🙂  🙂  Cu acest cuvânt atât de delicat și de colorat, am primit mai mult decât un compliment: am primit toate florile din lume…
De câteva zile, Copac, mă străduiesc și eu să-mi creionez obiectivele pentru 2015. Pentru aceasta, am observat cu atenție ce simte corpul meu când formulez un obiectiv, ce reacții am: doar sunt un copac atent, adică mindful. 🙂 Și m-am gândit că nu mai vreau să construiesc obiective ambițioase: anul acesta as vrea sa realizez unul singur.
Obiectivul meu pentru 2015 este…Să fiu un Om mai bun.  🙂 🙂  🙂  Să am grijă mai multă de mine, să mă iubesc și apreciez mai mult, să-mi valorific competențele și talentul, să fiu puternică….
Aș vrea să fiu acel curcubeu în fiecare zi din viața mea!
Ei, bravo, așa obiectiv…Păi ce ne-ai spus acum două zile…? Să ne formulăm obiectivele în termeni preciși, cât mai clar, să fie simple, realizabile…Și tu vii cu chestiile astea generale… Toți vrem să fim mai buni! Cum pot măsura obiectivul, dacă nu e specificat? 
Din felul în care decurge viața mea. Din reacțiile celor din jur.
Dragă copac, când mă voi întoarce de undeva, aș vrea ca venirea mea să aducă bucurie tuturor! Iar plecarea mea, temporară sau definitivă, să-i ajute pe cei care mă cunosc să aprecieze ceea ce adus în viața lor.
Eu sunt azi recunoscătoare stagiului de yoga de o lună din India pentru că m-a transformat într-un curcubeu! 🙂 🙂 🙂
Tu ce motiv de recunoștință ai azi?
Află pe www.dorayoga.wordpress.com Cum să formulăm o dorință. 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!