Bucuria se ia!


Daca vrei sa asculți foșnetele din dimineața aceasta, apasă aici.

Bună dimineața, dragii mei!

Va vorbeam zilele trecute despre cat de repede ne poate contamina negativitatea, răspândita prin rețelele sociale. La fel si gândirea pozitiva. 🙂 E ca un virus: se propagă la fel de repede ca negativitatea! Spre binele nostru si binele general, sa ne străduim sa rămânem pozitivi, acasă si la locul de munca. Sa împrăștiem in jurul nostru lucruri bune! 🙂

Sigur ca nu e mereu ușor. La locul de munca vei întâlni si fețe morocănoase sau oameni care iti resping un compliment sincer sau te provoacă. Plus task -urile, deadline-urile si toate situațiile stresante. Insa ne putem ajuta, setându-ne permanent mintea pentru gândirea pozitiva.

Da-i mintii o porție de optimism in fiecare dimineața! Eu asta fac. 🙂 Când mă trezesc, primul gând este sa mulțumesc pentru cadoul pe care l-am primit: o zi nouă! Zâmbesc. Observ fiecare detaliu cu liniște si o stare de bine. Cand ajung in baie si ma uit in oglinda (inevitabil, când ne spălam pe dinți, ajungem in fata oglinzii…) zâmbesc, chiar dacă ceea ce vad nu îmi place mereu. 🙂 Meditez: câteodată mai mult, alta data mai putin. Fac câteva mișcări de întindere a corpului si câteva asane. Salut soarele, salut viata! <3  Apoi îmi pregătesc cafeaua sau ceaiul. Ma bucur de aroma din bucătărie. Simt aburul cafelei proaspete ca îmi mângăie fața. Meditez iar câteva minute in fata ceștii si ma bucur de ziua care vine! 🙂 Chiar dacă știu ca ma așteaptă uneori sarcini complicate sau ca pot fi si momente stresante. Iar când deschid calculatorul, filtrez in minte ceea ce vad, ca sa nu las subconștientul sa declanșeze negativitate si stres.

Aceste gesturi simple sunt ca o gimnastica a mintii, ce ne ajuta sa rămânem optimiști. Asa cum iarna încălzim un pic motorul înainte sa plecam la drum, pregătim creierul tau rațional sa întâmpine tot ce se poate întâmpla! Sunt exerciții de fericire. 🙂

Sa avem o zi generoasa! Si nu uitați sa împrăștiați un zâmbet, virtual sau real. 🙂 Ca sa răspândim bucurie, nu stres!

Bucuria se ia. Iar fericirea e contagioasa.


Daca vrei sa te contaminezi de optimism si vitalitate pentru a-ti duce la bun sfarsit planurile anului 2016,  vino si tu la Sankalpa retreat!

    Cand? In

primul wend din februarie

    Unde? la

http://www.vilacamelia.ro/, Sinaia

Detalii: https://www.facebook.com/DoraDinuTeacher/

   minodora@rocketmail.com

 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Bucuria se ia!

 1. Pingback:Ziua ta e în fiecare zi! | Exerciții de Compasiune

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!