Bougainvillea sau floarea care te ajuta sa uiti..


De cand practic si predau Kundalini Yoga, intuitia imi functioneaza ca un far, iar subconstientul imi trimite daruri.

Intr-o dimineata m-am trezit cu un cuvânt clar in minte: Bougainvillea. Nu stiam ce este. Am crezut ca visul imi transmite dorul de cultura franceză. M-am repezit la Unchiul Google si l-am intrebat. Am aflat cu stupoare ca este o floare. Am ramas nedumerita, căci nu intelegeam de ce visul mi-a trimis …o floare!
Pentru ca sunt Omul actiunii, nu am stat pe ganduri. Mi-am luat zborul la cel mai apropiat magazin de plante. Surpriza si mai mare: in acea zi primisera Bougainvillea. <3 Numai cateva ghivece cu mladite. Am luat degraba una si am plantat-o langa un gard, fara sa mai caut de ce si cum. Peste câteva zile, surprise: nouvel arrivage, plenty of big Bougainvilleas! Am luat una mare cât o sorcovă 🙂 si am plantat-o in ghiveci. Gasesti mai multe imagini pe Pagina mea facebook DoraDinuPhD.

Ähnliches Foto

Cum ne înfrumuseţează viața Bougainvillea

  În plan psihologic

Oferă puterea de a ierta, de a a incheia un ciclu al trecutului și de a renunța la traume emoționale din trecut.  Aduce ușurință, bucurie, bucurie de viață, dragoste de sine și acceptare de sine. Te pregateste pentru un nou inceput. Este foarte utila dupa o despartire, un divort, moartea cuiva apropiat, renuntarea la un parteneriat de orice tip. Te ajuta sa faci pace cu trecutul si sa te pregatesti pentru o alta etapa din viata ta. Daca ai trait un abuz sexual si / sau traume, Bougainvillea te poate ajuta sa treci mai usor peste ele. iti da puterea de a ierta si iti aduce bucuria de a trai, lumina, dragoste si acceptare de sine.

 De unde provine Bougainvillea?

Din America de Sud. O gasim in în special in Brazilia, unele părți din Peru și sudul Argentinei. În Europa o gasim in zonele insorite si luminoase din Italia, Franta, Grecia, Turcia. In habitatul ei nativ, Bougainvillea trece prin perioade alternante de ploi abundente și secetă. Dacă se repetă acest proces atunci când creşte în ghivece, este posibil să existe cel puțin trei sau mai multe infloriri într-un singur sezon.

 Cum să o ajutăm să infloreasca mai mult?

Am gasit idei ghici unde? 🙂 La horticultorii din India.

După înflorire, începeți udați mai puțin. Intervalele de udare se separă câteva săptămâni, apoi întrerupeți tot adaosul de apa. Unele frunze vor începe să cadă. Este același ciclu pe care plantele îl suferă în habitatul lor nativ. Când planta este completă și nu rămâne umiditate, chiar dacă toate frunzele au căzut, fertilizați și începeți să udați. Bougainvillea voastră va izbucni în floare cu înflorire profundă! Când planta a terminat ciclul de înflorire, repetați  procesul.

La mine procesul a  fost natural, deoarece Bougainvillea mea din ghiveci a izbucnit din nou in floare abia dupa ploile abundente. Cu siguranta voi incerca si eu aceasta tehnica, pentru ca in curand ii vor cadea florile.

Maine va voi vorbi despre beneficiile ei energetice si spirituale. <3 Pana atunci, nu uitati sa zâmbiți vietii! Iar daca tristețea va cuprinde fara motiv, nu mai stati pe ganduri: veniti la Kundalini yoga. Joi dimineata la #Atma de la 8,00 la 9, 30.  Vom lucra un set de tehnici pentru purificarea corpului si a minții. Gasiti aici mai multe detalii.

Cu iubire,
Dora

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Bougainvillea sau floarea care te ajuta sa uiti..

  1. Larisa on said:

    Wow! Iti multumesc mult pentru aceste informatii pretioase, draga Dora! Te imbratisez! Chiar am nevoie de aceasta floare in viata mea, iar acum stiu de ce imi place atat de mult!

Contact

therapsy@yahoo.com

Buy Me a Coffee

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!