Ashtanga Yoga…?


Namaste, dragi prieteni!

Principiul de baza in orice clasa de yoga pe care o conduc, indiferent de stil, este coordonarea respiratiei cu miscarile si mentinerea constanta a unui flow. Pentru ca viata este o curgere continua. ­čÖé

O clasa de Ashtanga Yoga din Primary Serie – numita si Yoga Therapy –┬á cuprinde cateva secvente de baza:
– Sun Salutation – Surya Namaskar A & B (Salutul Soarelui). Rolul: incalzirea corpului, detoxifiere, pregatire pentru asane.
– Standing Postures. Sitting postures. Reversead postures.
– Relaxarea finala, in Savasana, in care propun practica Mindfulness- atentia constienta asupra fiecarui segment al corpului, „scanarea” corpului.

Pentru asanele mai dificile, in fiecare clasa de yoga propun posturi intermediare sau modificate: level 1, 2, 3. Un rol foarte important in clasa de yoga este acela de corectie, adjustments sau aliniere a corpului.

Ce este Ashtanga Yoga? Un stil de yoga din Sudul Indiei – Mysore, numit si Vinyasa Ashtanga Yoga, pentru a se demarca de Ashtanga Yoga: The 8 Limbs of Yoga (ashtau sanskr= 8). Ashtanga Yoga a fost readusa la lumina de Sri K. Pattabhi Jois (1915-2009). Mai multe despre originea Ashtanga Yoga intr-o postare viitoare.

Instrumentul nostru de baza pentru reglarea emotiilor si readucerea in echilibru a corpului este Respiratia. In Ashtanga Yoga practicam repiratia Ujjayi. Respiratia este forta noastra vitala, este insasi viata. Respiratia corecta in timpul asanelor ne va permite sa incalzim corpul, sa realizam asane dificile fara sa ne accidentam, sa ne eliberam de toxine si sa realizam conexiunea Body Mind. Dezechilibrele pe plan fizic si psihic deriva din lipsa de armonizare cu intregul. Salteluta de yoga este suportul nostru pentru o calatorie simpla, in care ni se cere doar sa fim PREZENTI. Cu corpul si mintea.

Va astept cu drag la clasele mele de yoga! Nu ezitati sa-mi adresati intrebari aici, pe blog.

Pana atunci: „Practice, practice, practice… Then all is coming.” Sri K. Pattabhi Jois.

Namaste!

IMG_6497

Leave a comment

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!