Arată-mi ce faci, ca să-ţi spun cine eşti…


“You are what you repeatedly do.” Aristotel

Da, dragii mei. Pe bună dreptate spunea Aristotel că suntem ceea ce facem tot timpul. pentru că asta ne oglindește stilul de  viață și modul de a gândi.

Și cine sunt eu să vă spun toate astea? 

Un om care învață constant și se străduiește sa devina mai bun, cea mai buna versiune a sa. 🙂

Viața noastre se scurge în calupuri de cate 24 de ore/ zi

Ha, ha! Ce noutate!

Da, nimic nou sub soare. 🙂 Doar cu timpul, când îmbătrânim, sau cu evenimente care ne mișca viata din temelii, conștientizam cat de prețioasa este fiecare zi.

In fiecare zi in care nu am râs, nu am fost veselă, nu am făcut ceea ce îmi place cel mai mult, am pierdut ceva din mine.

Când te întreabă cineva apropiat sau drag Cum a fost azi ?si tu mormăi un răspuns evaziv, încruntat/ă, ceva nu e in regula.

Ziua ta e cum o faci. Tot așa, viața ta e exact așa cum o faci.

Simplu, nu? Tu ești singura persoana care hotărăște ce este fericirea pentru tine.

Si acum, sa recapitulam. 🙂

Ca sa-ti realizezi visele, cum ar trebui sa arate ziua ta? Ce ar trebui să faci ca sa fii mai aproape de idealul tău de viață?

Ce te retine de la a deveni ceea ce vrei sa fii si cine ai fost menit sa fii?

  • Procrastinarea, pierderea timpului in fata televizorului care iti spală creierii sau in newsfeedul Facebook? Decide chiar azi daca si ce vrei sa urmărești la televizor sau cine iti aduce o plusvaloare din sutele si miile de prieteni din lista ta de Facebook.
  • Frica? Are rădăcini foarte adânci, in subconștient. Acolo trebuie sa umbli. Yoga, meditația, psihoterapia, rugăciunea, devotamentul, credința ca vei reuși sa-ti învingi fricile te pot ajuta.

La treaba!

  • Meditează cel puțin 3 minute, pentru a face curățenie in cap.

  • Când mintea s-a liniștit, întreabă-te: Ce înseamna o zi ideală pentru mine? Ia o hârtie si un creion și scrie toate activitățile pe care le-ai face in acea zi.
  • La sfarsitul zilei, recapitulează tot ce ai facut. Revezi cu ochii mintii sau înregistrezi intr-un Jurnal. Cand vei observa diferențele intre ceea ce vrei sa faci si cum arata o zi obisnuita, vei incepe sa observi si conflictele si frustrarile pe care le edzvolti din aceasta lipsa de potrivire.
  • Observă, din notițele tale, cat de des trăiești acea zi ideala pentru tine. acea zi cxare te ajuta sa fii mai aptoape de idealurile tale. Nu ma refer la ziua in care sa stai cu burta la soare, ci la acele zile pline de activitati care te ajuta sa te realizezi.

  • Daca in fiecare zi ai trai cate un pic din ceea ce te duce mai aproape de idealul tau, cum ar arata viata ta peste un an? dar peste 5? Vizualizează. Și motiveaza-te zilnic sa ajungi acolo!

Acum te las, pentru că…ghici? Tocmai asta am sa fac. Incep cu o meditație scurta. Nu ma fortez sa stau minute sau ore in sir. Apoi, o portie de ordine in emailuri, eliminând ce este in plus, spamuri. Ordine in camera. Si, usor, usor, eliminând tot ce este in plus, tot ce ne împovărează, o sa facem curat.

Dar pentru ca aceasta curățenie sa fie completa, mai lipsește ceva:

Yogaaaaaaaaaaaa! <3

Sa avem o zi binecuvântata si curată!

Și nu uita:

Suntem ceea ce facem în mod constant…

 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!