Apără-ți interesele!


Inspirată de Patricia Farrell, săptămâna aceasta îți propun să-ți aperi interesele. Nu te chem la o revoluție in strada, nici la grevă, ci doar la trezirea atenției la ceea ce se întâmpla in jurul tău si cum te afectează deciziile pe care ceilalți le iau pentru tine/ în numele tău.

De azi încolo te chem, alături de autoarea de mai sus, să-ți aperi interesele!

Începe prin a le cunoaște, a le identifica. Stai drept în fața oamenilor și construiește-te asa cum vrei Tu sa fii, nu cum vor ceilalți! Repetă în oglindă, dacă e nevoie. 🙂 Observă expresia feței și calmează-ți tonul de ranchiună, ură, dușmănie. Ce vrei să transmit celorlați și cum?

Caută motivele care te-au dus către Sindromul Preșului de Picioare. Inutil să-ți condamni părinții, bunicii și toți strămoșii… O sa vorbim altă dată despre asta. Acum ocupă-te de tine, nu de ei. Ia inițiativa! Decât să cari aceste tristeți și povești de viată ale Trecutului după tine ca pe niște poveri care te împiedică să mergi mai departe,  vezi ce faci cu Prezentul! Pentru a-ți construi un Viitor așa cum vrei Tu, nu așa cum ți-a fost transmis sau dictat.

Acum te las în compania Patriciei Farrell. Am de lucru: trebuie să-mi cunosc și să-mi exprim propriile interese! 🙂

De la psihiatrii lipsiți de răbdare din secțiile spitalelor si pana la cabinetele luxoase de terapie perfect organizate, am văzut daunele provocate când oamenii- bogați, săraci si din toate categoriile intermediare- nu reușesc să-și apere interesele. este Sindromul Preșului de Picioare si, dacă nu apare din primii ani de viata, cu siguranța ca isi are rădăcinile in nenumărate mesaje de demult care iti spuneau ca nu ești bun de nimic, ca ești mai lipsit de valoare decât ceilalți si ca nu meriți ca ceilalți sa se poarte frumos cu tine. E timpul sa dezgropam mesajele, sa derulam scenele si sa începem sa ascultam lucrurile bune, dintre care deloc de neglijat este acela ca trebuie sa lupți pentru tine Acum dacă ai de gând sa obții lucrul acela numit fericire.” Patricia Farrell, Cum sa fii propriul tău psihoterapeut.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!