Anxietatea si depresia pot fi tratate impreuna?


Da. daca ai anxietate si/ sau depresie, iti recomand sa contactezi un profesionist din domeniul sănătății mintale și să începi terapia cât mai curând posibil. Iată cateva sugestii terapeutice care te pot ajuta:

Terapia cognitiv-comportamentală (TCC)

Terapia cognitiv-comportamentală TCC

TCC se concentrează pe învățarea oamenilor să-și provoace gândurile negative să folosească abilități de coping și tehnici de relaxare pentru a reduce stresul. TCC nu este doar un tratament stabilit pentru anxietate și depresie, ci este și cea mai bine studiată psihoterapie pentru tratarea durerii, conform Harvard Health.

Psihoterapia interpersonală (IPT)

IPT se concentrează pe conexiunea dintre apariția simptomelor și problemele interpersonale actuale, cum ar fi durerea nerezolvată, disputele de relație și izolarea socială sau retragerea.

Antidepresive

Te sfatuiesc sa le iei NUMAI la recomandarea si sub controlul medicului psihiatru!

Exercițiul fizic

Exercițiul fizic poate ajuta la ameliorarea simptomelor depresiei și/ sau anxietății. Exercițiile fizice eliberează substanțe chimice care cresc starea de bine în creier și starea de bine. Un alt lucru poate fi faptul că vă distrage atenția de la griji, frici și alte gânduri negative. Oricare ar fi motivul, mersul pe jos timp de doar 10 minute poate atenua simptomele.

Yoga

Un număr din ce în ce mai mare de studii arată că yoga te elibereaza de stres si anxietate si te ajuta sa depasesti depresia. Poti practica yoga cu mine: gasesti multe resurse gratuite pe care le ofer pe Instagram@doradinu!

Mindfulness

Meditația Mindfulness – un mod de a-ti antrena mintea pentru a încetini fuga gândurilor, a renunța la negativitate și a-ti calma mintea și corpul stând liniștit/a și concentrându-te asupra respirației – poate ușura simptomele atât de anxietate, cât și de depresie și poate îmbunătăți calitatea vietii.

Tehnicile de relaxare

Pe https://www.instagram.com/doradinu ofer gratuit multe tehnici somatice, asigura-te doar ca ma urmaresti, pentru a fi la zi cu toate resursele din yoga si psihologie!

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!