Anxietatea si depresia pot fi tratate impreuna?


Da. Nimeni nu trebuie să sufere de tulburări de anxietate sau depresie și, cu siguranță, nu de ambele. Persoanele cu tulburări de anxietate ar trebui să vorbească cu un psihiatru, terapeut sau alt profesionist din domeniul sănătății despre simptomele lor și să înceapă tratamentul cât mai curând posibil. Dacă bănuiți că aveți atât anxietate, cât și depresie, Connolly vă recomandă să primiți o evaluare amănunțită de la un psihiatru ca prim pas. „Este cu adevărat crucial pentru persoanele cu atât [anxietate, cât și depresie] să aibă o evaluare bună pentru a exclude tulburarea bipolară”, spune ea. Strategiile eficiente de tratament implică de obicei o combinație de terapie de vorbire (psihoterapie), medicamente și anumite modificări ale stilului de viață, potrivit la cercetări publicate în decembrie 2015 în Jurnalul Mondial de Psihiatrie. Acestea pot include:

Terapia cognitiv-comportamentală (TCC)

TCC se concentrează pe învățarea oamenilor să-și provoace gândurile negative să folosească abilități de coping și tehnici de relaxare pentru a reduce stresul. TCC nu este doar un tratament stabilit pentru anxietate și depresie, ci este și cea mai bine studiată psihoterapie pentru tratarea durerii, conform Harvard Health.

Psihoterapia interpersonală (IPT)

IPT se concentrează pe conexiunea dintre apariția simptomelor și problemele interpersonale actuale, cum ar fi durerea nerezolvată, disputele de relație și izolarea socială sau retragerea.

Antidepresive

Te sfatuiesc sa le iei NUMAI la recomandarea si sub controlul medicului psihiatru!

Exercițiul fizic

Exercițiul fizic poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea simptomelor atât ale depresiei, cât și ale anxietății. Exercițiile fizice eliberează substanțe chimice care se simt bine în creier, care vă sporesc sentimentul de bunăstare. Un alt lucru poate fi faptul că vă distrage atenția de la griji, frici și alte gânduri negative. Oricare ar fi motivul, mersul pe jos timp de doar 10 minute poate atenua simptomele, notează ADAA.

Yoga

Newport Academy Well-being Resources: Yoga for anxiety

Un număr din ce în ce mai mare de studii arată că practicile de atenție, cum ar fi yoga, ușurează stresul. O fac încurajându-ne să asistăm la emoțiile noastre de la distanță, mai degrabă decât să fim prinși în ele. aici despre cum contribuie yoga la sanatatea mintala.

Mindfulness

Meditația Mindfulness – un mod de a vă antrena mintea pentru a încetini fuga gândurilor, a renunța la negativitate și a vă calma atât mintea, cât și corpul stând liniștit și concentrându-vă asupra respirației – poate ușura simptomele atât de anxietate, cât și de depresie și poate îmbunătăți calitatea vietii.

Tehnicile de relaxare

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!