Amavasya sau Luna Nouă în astrologia vedică


In astrologia vedica, Luna Noua se întâmplă în Mula Nakshatra, un ciclu legat de zeița Kali, forța distructivă a universului. Distrugerea este necesară pentru o mai mare înțelegere a vietii. Trecutul nu mai exista, tot ce avem de facut este sa reînviem speranța din cenușa lui si sa intelegem lectiile trecutului. 

La hindusi, luna noua este cunoscuta ca Amavasya si este celebrata diferit, in functie de traditiile comunitatilor. Multe ritualuri sunt realizate numai de  Amavasya Tithi. Daca luna noua cade intr-o zi de luni, este cunoscuta ca Somvati Amavasya, iar daca este sambata, este cunoscuta ca Shani Amavasya. Toate zilele de Amavasya sunt bune pentru ritualurile Shraddha dedicate stramosilor, ca si pentru slujba (Puja)  de  Kalasarpa Dosha.

 Potrivit calendarului hindus, a zecea luna (Paush) este cea mai importantă lună pentru ritualuri dedicate părinților sau strămoșilor. Luna aceasta speciala este considerată ca Paushya Lakshmi masam sau Sowbhagya Lakshmi masam. Astrologii afirmă importanța astrologica a Paush Amavasya in a obține binecuvântările Zeiței Lakshmi pentru o viață prosperă. Cei care contribuie din toată inima la puja (ritualurile) Amavasya vor primi binecuvântarea lui Vishnu și Paushya Lakshmi. Binecuvântarea le ofera securitatea financiară și pacea cu prosperitate. 

Amavasya îndeplinește în mod direct toate dorințele și aspirațiile unei persoane în viață. 🙂 Asa ca…

 Oriunde ati fi, Luna noua sa va ajute la implinirea dorintelor!

Mannethina Amavasya_edit

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!