Ai grija ce-ti doresti, ca ti se va indeplini!


Ai auzit fara indoiala de multe ori aceste vorbe. Te-ai gandit la Legea Atractiei si alte Secrete┬á­čÖé stiute de toata lumea.

Fiindca este Ziua Sfintilor Petru si Pavel, eu iti voi spune azi o Povestioara cu Sfântul Petre, Patronul meu spiritual.

Doresc tuturor celor care poarta, ca si mine, numele de Petru, Pavel, Paul, Paula ┬á­čÖé – ┬áLa multi ani! ┬á

Povestea mea s-a intamplat demult, tare demult…Pe cand Dumnezeu isi petrecea timpul pe pamant, printre oameni, alaturi de Sfantul Petre.

Odata, Dumnezeu mergea cufundat în gânduri. Sfântul Petru il urma credincios, cu legatura de chei de la Portile Raiului la brau. Dumnezeu era din ce in ce mai ingandurat. Sfantul Petre se opri si spuse, mirat:

Doamne, dar ce ganduri te tulbura asa de tare? Tu esti mare si atotputernic! Minunate sunt caile tale! Tare mult asa vrea sa fiu si eu ca tine, macar pentru o jumatate sa de ceas!

Faca-se voia ta, spuse, Zambind, Domnul. Gandul tau va fi faptuit. Si, ca sa vezi ca sunt bun cu tine, pana diseara te las sa-mi tii locul. ­čÖé┬á

Sfantul Petru se lumina dintr-o data si multumi┬ábucuros ­čÖé ┬álui Dumnezeu.

Se apropiara de un sat si vazura cum o fata mana de zor un card de gaste speriate, care faceau multa gâlceava.

Dar de ce esti suparata, fata draga? Intreba Sf Petre, binevoitor.

Nu ma mai┬á├«n╚Ťeleg┬ácu gastele astea! Vreau sa plec cat mai degraba, caci azi se face sfintirea bisericii din sat. Nici┬ág├ónd┬ása lipsesc!┬á

Si gastele, cui le lasi? 

Le las in plata Domnului, spuse fata, alergând.

Sfantul Petre intelese ca a face treburile┬áDomnului nu e lucru usor… Dumnezeu pleca linistit┬ála┬ásfin╚Ťirea bisericii, iar Sfantul Petre pleca duduind┬áspre sat cu cardul de g├ó╚Öte zburdalnice! ­čÖé

Pe ulita mare din sat dădu peste om ce se tot chinuia sa domolească un cal nărăvaș.

Da’ ce-ai omule, de esti asa de suparat? Nu te mai necaji, ca viata e scurta!

Adevarat┬ágr─âie╚Öti, spuse Omul. Las calul asta naravas┬áin grija Domnului! Ma duc la biserica noua din sat, ca se face┬ásfin╚Ťirea, nu poci lipsi tocmai azi!

Sfântul Petre nu mai stia ce sa faca: sa alerge dupa gaste sau sa domolească armăsarul înfuriat, care batea din copite de colo-colo! Si cum alerga zapacit, tot chema pe Domnul in ajutor. Deodată, ii aparu in cale o femeie cu un cos in mana.

Om bun, ii zise ea, rogu-te, tine cosul asta, ca tare sunt grabita.

Sfantul Petre nu putu zice ba. Ca doar┬áii tinea locul lui┬áDumnezeu! ­čÖé

Mare ii fu mirarea cand lua cosul in mana! Înauntru era un prunc de-o zi, care tipa de zor. Sfantul Petru alerga dupa femeie, speriat, cu coșul in mana.

Da’ ce-ai femeie, sa-mi┬ála╚Öi┬ámie copilul asta? Ca nu ma pricep in a creste copii!

Femeia spuse, gr─âbita:

Il las in grija Domnului. Eu mai am ┬áacasa 6 guri de hranit. L-am gasit in pridvor cand sa ies sa ma duc la sfintirea bisericii. Ai grija de el sau gaseste pe cineva sa-l creasca. De-abia ma descurc cu ai mei…!

Bietul Sfantul Petru… Intelese ca a fi Dumnezeu nu e treaba usoara. Chema pe Domnul pe data in ajutor si ii spuse, cu umilinta:

Doamne, iarta-mi neobrazarea. Tu Singur stii cum sa le randuiesti pe toate…

Pilda aceasta sa ti-o amintesti cand vei fi impovarat peste masura de lucrurile pe care ti le-ai dorit cu tot dinadinsul.

Descurca-te ! ­čÖé Si alta data…

Ai grija ce-ti doresti, ca ti se poate indeplini! 

Daca v-a placut povestea, imi puteti arata cu

Like & Share Pagina mea Facebook

Multumesc pentru gandul bun! <3

Copyright Dora Dinu 2016. ├Änt├ólnirea┬áSf Petru cu g├ó╚Ötele┬áam aflat-o┬ádintr-un manual de religie. Restul povestii mi-a fost soptit de bunul Dumnezeu azi dimineata. ­čÖé _/\_


 

Leave a comment

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!