Povestea mea

În ianuarie 2012 am primit diagnosticul de cancer mamar la un control de rutina. La doar câteva săptămâni am aflat ca am glaucom…

A fost un duș rece, o trezire la viață; de fapt, o trezire la rostul vieții. Din ianuarie până în iunie 2012 am făcut tot felul de investigații, care au confirmat diagnosticul inițial. Acele șase luni mi-au deschis ochii asupra a ceea ar trebui să fie viața mea. M-am întrebat Cine sunt cu adevărat și care e rostul meu pe acest pământ.

Din toate zbaterile și căutările, am înțeles un singur lucru: sunt ceva mai profund decât mintea care gândește, decât corpul care trăiește si moare. Ceva dincolo de efemeritatea și impermanența lucrurilor. Și am mai înțeles ca tot ce poti face este să te bucuri de momentul prezent.

Povestea cancerului a luat sfârșit în cabinetul unui medic cu adevărat specialist, care a infirmat diagnosticul doar privind o radiografie. Ieșind din acel cabinet, am simțit că m-am născut a doua oara. Am îngenuncheat, cu brațele larg deschise spre cer. În acea clipă, am simțit că sunt una cu universul si ca imi voi dedica restul vietii insanatosirii oamenilor.

De atunci, în fiecare dimineață privesc cu recunoștință răsăritul soarelui și mulțumesc vieții pentru încă o zi. În cele 6 luni am primit mesajul de iubire necondiționată din partea copiilor mei si a prietenilor, iar yoga m-a ajutat să fiu mai aproape de mine și de rostul meu.

Am decis că sunt datoare să dăruiesc și altora o parte din sprijinul pe care l-am primit. Restul a venit de la sine: lecturi, meditație, asane, calatoriile in India, specializarea ca instructor yoga, psiholog si psihoterapeut.

În 20 martie 2013 am deschis acest blog sub forma unui Jurnal al Recunoștinței. Exercițiile publicate aici au rădăcina în experiența celor 55 de ani de viață, din care peste 40 în educație și formarea adulților. Blogul își trage seva din înțelepciunea orientală, psihologie, psihoterapie si din cercetarea mea doctorala in mentorat. 

About Dora
About DreamWork
About Psychotherapy & Counseling

About Kundalini Yoga

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!