5 lucruri pe care nu le știai despre vise


Visele sunt ușa de intrare și oglinda subconștientului!

Visele ne duc intr-o lume care poate fi fascinantă și ciudată în același timp. Știința care studiaza somnul si visele a aflat lucruri despre care s-ar putea să nu ști incă. Iată aici cateva din lucrurile pe care ar fi bine să le știți despre vise! 🙂

1. Toată lumea visează, chiar și cei care spun că nu iși mai amintesc visele!

Adulții și bebelușii visează aproximativ două ore pe noapte – chiar și aceia care pretind că nu visează. Cercetătorii au descoperit că oamenii avem de obicei mai multe vise în fiecare noapte, fiecare durând de obicei între cinci și 20 de minute. 🙂


2. 95% din vise sunt uitate imediat după trezire! De ce?

Potrivit unei teorii despre motivul pentru care visele atât de greu de reținut, schimbările din creier care apar în timpul somnului nu susțin procesarea și stocarea informațiilor necesare formării memoriei.

Scanările cerebrale ale indivizilor care dorm au arătat că lobii frontali – zona care joacă un rol cheie în formarea memoriei – sunt inactivi în timpul somnului cu mișcare rapidă a ochilor (REM), etapa în care are loc visarea.

3. Nu toate visele sunt colorate

În timp ce majoritatea oamenilor declară că visează în culori, există un mic procent de oameni care pretind că visează doar în alb și negru. culorile pastel sunt cele mai des alese.

4. Bărbații și femeile visează diferit


Cercetătorii au descoperit unele diferențe între bărbați și femei în ceea ce privește conținutul viselor lor. În mai multe studii, bărbații au raportat că visează la arme în mod semnificativ mai des decât femeile, în timp ce femeile au visat referiri la îmbrăcăminte mai des decât bărbații.

Un alt studiu a arătat că visele bărbaților tind să aibă conținut și activitate fizică mai agresive, în timp ce visele femeilor conțin mai multă respingere și excludere, precum și mai multă conversație decât activitate fizică.

Femeile tind să aibă vise ceva mai lungi, care prezintă mai multe personaje. Când vine vorba de personajele care apar de obicei în vise, bărbații visează la alți bărbați de două ori mai des decât la femei, în timp ce femeile tind să viseze la ambele sexe în mod egal.

5. Și animalele visează!


Mulți cred că atunci când un câine adormit dă din coadă sau își mișcă picioarele, visează. Deși este greu de spus cu certitudine dacă așa este, măsurarea activității lor cerebrale confimă că animalele visează! <3 La fel ca oamenii, animalele trec prin etape de somn care includ cicluri de somn REM și non-REM.

Este posibil să-ți controlezi visele?

Da! Află maine cum! 🙂 Până atunci, mindful day & night îți doresc!

Daca ti-a placut acest articol, imi poti oferi o carte sau o cafea! 🙂

10 Things You Should Not Do While Lucid Dreaming – Psych2Go

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!