5 cai prin care sa-ti faci viata mai frumoasa acasa


Imagine similară

Sa recunoastem. mai toti ne plangem ca viata e complicata (si eu, cateodata :)) . Dar ne e greu sa recunoastem ca ne-o complicam singuri!

Nu putem controla tot universul. Dar avem controlul deplin asupra propriului univers! care incepe cu casa. Stim ca fiecare lucru are locul lui in casa. Dar…Cati dintre noi chiar il asaza unde trebuie…?

1. Acum

Uita de dulcea amanare: Mai tarziu…Mai tarziu...Cand mai tarziu? Acum!

Chiar daca pare ciudat sa incepi ziua sau sa intrerupri nu stiu ce treaba importanta ai de facut la calculator, opreste-te chiar acum. Si spala acele vase lasate in chiuveta. Asaza hainele in dulap. Pune cartile la loc in biblioteca. vezi cum arata debaraua. Etc. Etc.

Ok, nu ai cum sa le faci pe toate chiar ACUM. Dar apucandu-te Acum, elimini de pe ista lucrul acela pe care ai de gand sa-l faci la Sfantu- Asteapta!

2. Invata sa spui NU!

Cand spui Nu lucrurior care nu conteaza sau conteaza prea putin, iti spui de fapt DA tie! Fie ca e vorba de chat, telefon, conversatii despre verzi si uscate, taskuri date de colegi isteti sau de sefi abuzivi…Invata sa spui NU: Investe timp in viata ta, nu a altora!

3. Scapa de lucrurile care te incurca

Pe bune, chiar ai nevoie de toate lucrurile care iti doboara debaraua si iti mananca energia din casa? Toate lucrurile care iti sufoca spaiul casei si al mintii te impiedica sa progresezi in viata. Less is moreinseamna de fapt Zen is more. 🙂

4. Fiecare loc are…lucrul lui

Nu sti unde-ti sunt ochelarii? Dar cheile? Dar mintea? Afla ca mi se intampla destul de des sa pun aiurea lucrurile… De aceea anul acesta am in plan sa fiu mai organzata. Keep it simple inseamna ca Fiecare loc are lucrușorul lui si invers.

5. Fa un Singur lucru

In articolul de ieri iti spuneam ca nu suntem construiti genetic pentru multi task. Nu ma crezi? Citeste studii de specialitate. Daca vrei sa-ti complici si mai mult viata, stai ore in sir pe net fara rost! Apoi sa nu te plangi ca nu ai timp…

Gata, ma opresc! Am 2 lucruri importante de facut azi. De pus cartile in biblioteca si de pregatit examenul de Fundamente la Facultatea de Psihologie. Acum 2 zile ma intreba un tanar simpatic ce-mi mai trebuie atata carte. E adevarat ca nu produce bani invatatul, dar ma impiedica sa-i chletui prost. Si imi mentine mintea treaza.

Daca ti se pare ca viata ta e prea complicata pentru a o simplifica, te astept sa lucram impreuna pentru simplificare. In weekendul 24- 26 februarie, la Breaza. detalii pe pagina mea Facebook.

Sa ai o zi cat se poate de simpla si eficienta!

Maine iti voi da cateva ponturi din Stinta Vastu Shastra, parintele Feng Shui.

Dora Dinu
Profesor doctor in Stiintele Educatiei
Consiliera de dezvoltare personala, studenta la Facultatea de Psihologie
Instructor yoga format in India, 550 de ore de formare

Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!