4 ritualuri pe care sa le faci de Super Luna


Dragi prieteni,

Azi, 14 noiembrie 2016, va avea loc un fenomen astronomic rar, pe care unii dintre noi au sansa sa-l vada numai o data in viata: Super luna!

Ce este Super Luna?

Cea mai mare Super Lună din ultimii 70 de ani  va fi vizibilă astazi. Se va mai intampla in anul 2034. Ultima luna atat de aproape de pamant a fost in 1948.

 Cand este Super luna, perigeul (punctul cel mai apropiat de Terra de pe orbita sa) se afla la 48280 de kilometri mai aproape de Pământ decât apogeul, cel mai îndepărtat punct. Asta inseamna ca azi Luna se va apropia cel mai mult de Pământ și va fi foarte strălucitoare! Mai mult, daca orbita Lunii se aliniază cu Soarele și cu Pământul, aceasta aliniere poarta numele de ”conjunctie la perigeu”. Vedem Luna  mult mai mare pe boltă cereasca, de aceea o numim  ”Super Luna”.

De ce Super Luna din 14 noiembrie este speciala?

Fenomenul de Super Luna se poate intampla destul de des. Ceea ce este neobisnuit azi este energia ei!

Se pot intampla fenomene ciudate?

Nu pot face astfel de predictii (de genul cutremurelor – doar pentru ca Super luna a fost si cu o zi inainte de cutremurul din 1977). In primul rand, nu sunt prezicator, nici specialist in cutremure:) .Si apoi, ce rost are sa cream panica?!

Atunci ce putem face azi, de Super Luna?

Multe! 🙂 Toate culturile lumii au dezvoltat ritualuri si obiceiuri legate de ciclurile lunii. Luna scoate la iveala umbre din trecut pe care ascundem, constient sau nu. Se pot manifesta in fel si chip: traume, dureri, emotii, furie, agresivitate, tristete. Super Luna este un moment prielnic de reflectie, eliberare, incarcare, energizare. Daca acest fenomen este asa de rar, de ce sa nu profitam energetic?

O super luna este momentul perfect pentru vindecare emotionala si spirituala. Poti face ajustari si adaptari ale vietii tale, in directia dorita. Nu  lasa hazardul sa-ti alinieze viata! Iti propun azi 4 ritualuri: 🙂

1. Ritual de clarificare

Energia Lunii pline este extrem de puternica si intensa. Foloseste-o ca sa te eliberezi de negativitate. Radiaza bunatate si compasiune!  Cu ce incepem?

 • Fa ordine in casa/ birou.
 • Ia-ti o foaie de hartie si scrie clar si raspicat care sunt domeniile vietii tale unde ai nevoie de mai multa claritate.
 • Apoi mediteaza cu aceste idei in minte, pana cand simti ca se lumineaza nu numai bolta cereasca, ci si mintea ta!
 • Unii poate vor sa deseneze, altii sa se plimbe, sa danseze… Nu conteaza ce alegi sau ce cred altii despre tine! Alege ce ti se potriveste.

Meditatie de clarificare. Imagineaza-te sub o cascada din care curg valuri de lumina argintie. Acest dus energetic te va curata de toata confuzia din minte si te va elibera de gandurile ce vin de-a valma. Pune dorinta sincera de a te clarifica.

2. Ritual de curatare

Bun, ai facut mai multa ordine in casa si in cap, a venit si momentul actiunii constiente. Cu ce?

 • curatenie in casa;
 • bai cu sare sau aromaterapie;
 • betisoare parfumate;
 • tamaie;
 • cristale;
 • orice crezi ca te poate ajuta sau functioneaza in cazul tau!

Meditatie de curatare. Imagineaza lumina care te curata din crestetul capului pana in talpi. Daca esti credincios, asaza-te langa icoana, aprinde o lumanare si roaga-te! Pune sinceritate si nu cere nimic. Pur si simplu multumeste ca esti viu. Roaga-te pentru binele tuturor! Vei simti incet, incet, cum mintea se curata si inima se deschide.

3.  Ritual de creatie

Acum, ca ai pus ordine si ai curatat casa, locul de munca si mintea, este timpul sa devii si tu ceea ce ti s-a dat sa fii: un mic creator. Adu in viata ta acel strop de care ai nevoie. Ce trebuie sa creezi? Care e menirea ta?

Meditatie in sprijinul creatiei. Pentru a vedea cu mai multa claritate ce ai de creat in lumea asta, incepe prin a crea spatiul potrivit.  Inconjoara-te de ceea ce te reprezinta. Asaza-te in spatiul in care te simti cel mai bine din casa si adu ce-ti face tie cel mai bine: culoare, lumina, parfum etc. Adu dorinta sincera sa poti deveni ceea ce ai fost menit sa fii. Impreuneaza manile la piept si lasa ca lumina lunii sa se contopeasca cu lumina din inima ta. Observa cu atentie orice mesaj al inimii.

4. Ritual de transformare

 Imagineaza-ti ca te-ai eliberat de:

 • o relatie care te-a facut sa suferi;
 •  oameni toxici;
 •  obiceiuri proaste;
 •  haine grele;
 • boala;
 •  saracie;
 • frica;
 • si de toate cele care te impiedica sa mergi inainte, cu fruntea sus!

Meditatie de transformare. Ramai in lumina lunii cu mainile impreunate la piept. Adu la inima dorinta sincera sa te eliberezi de tot ceea ce iti face rau: felul in care vorbesti, cum ai grija de tine, de ceilalti, cum interactionezi, cum ingrijesti casa, cum iti aranjezi viata etc.

Mantra pentru Super luna. Ma eliberez de trecut. Imi imbratisez cu recunostinta drumul in viata!

Sa va fie de folos! Daruit cu iubire de Dora Dinu.  _/\_Da si tu mai departe cu Like & Share!

Pentru o transformare emotionala profunda, te astept cu iubire la Tabara Heal the heart/ Vindeca-ti inima!Iar daca vrei sa saluti astrele azi, iata

Copyright DoraDinu 2013-2016

Image courtesy of Jim Fisher.


Contact

therapsy@yahoo.com
Facebook.com/PsihologDoraDinu/
Instagram.com/doradinu/

error: Content is protected !!