Ai simțit vreodată că iți arde capul de atâta oboseala?
Eu, da! Si nu doar anul acesta.
Cu oboseala nu e de glumit. Dacă după oboseala fizica ne putem reveni cu odihna sau repaus, oboseala mintala are urmări serioase si pe termen lung si nu pleacă ușor…
Știu ca sfaturile sau exercițiile sunt utile, însă e important sa înțelegem cauza gândirii negative și a oboselii mintale. Acesta este topicul săptămânii.
Cauza nr. 1 a oboselii mintale: Stresul zilnic
Stresul la care suntem expuși zilnic este principalul motiv pentru care se simt mulți oameni copleșiți de viață. Supraîncărcarea informațiilor, dezordinea fizică și numeroasele opțiuni declanșează o serie de probleme de sănătate mintală: agitația, insomnia, anxietatea generalizată, atacul de panică, depresia.
Dacă adaugăm acest stres la îngrijorările și preocupările curente din viața noastra ne vom trezi cu probleme de somn, dureri musculare, dureri de cap, infecții frecvente, dureri de stomac și tulburări intestinale, conform numeroaselor studii APA
Asociația Psihologică Americană care susțin legătura dintre stres și probleme fizice.
Când viața devine intensă și complicată, psihicul nostru caută un mod de a evalua tot stresul. Prea multe solicitări care depășesc capacitatea fizică și psihică a organismului nostru, prea multa expunere negativă și prea multe alegeri pot declanșa o stare de neputință. Organismul nu mai face față și ne simțim copleșiți.
Ce e de făcut?
Multe. Începe cu ce ai la îndemână, imediat: corpul tău. Asculta-l. Învață-i modul de folosire. Iubește-l. Accepta-i limitele.
Aici vei găsi toată vara sfaturi si exerciții utile. Cel mai simplu sfat: închide calculatorul, telefonul, orice device si iesi in natura! 🙂
Lasă un răspuns