Parabolă de Lună Nouă


Buna dimineața, dragii mei!

Avem de gând sa va scriu despre Luna Noua si influentele ei, dar am găsit un mod mai bun de a face asta. Cu o pildă sau parabolă. 🙂

Ce gândim, aceea devenim

Trăia odată in vechea Indie, de mult, o femeie de moravuri ușoare. Chiar in fata casei ei trăia un Brahman (preot sau învățător). În fiecare dimineață, Brahmanul avea ritualuri, slujbe numite puja, citea Bhagavad-Gita, cânta mantre și rugăciuni. În timp ce făcea toate astea, Brahmanul se uita pe geam la casa vecinei. Iși spunea, de fiecare data, cu indignare si revolta:

Oare cum o putea trai asa? Este deja al treilea om care ii intra azi in casa! 

În același timp, femeia se gândea:

Ce om sfant e vecinul meu!  Acum este ora 11 si el a început sa citeasca din cartea sfanta, Bhagavad-Gita; iar acum probabil se roagă.

Si tot asa, vecina il vedea in toată pietatea si sfințenia lui, in timp ce brahmanul numai rău gândea despre ea!

Trecu timpul, cei doi au îmbătrânit si veni vremea, asa cum le-a fost scris si cum le era karma, sa treacă pe lumea cealaltă. Amândoi si-au dat duhul în același timp. Când brahmanul a ajuns in fata lui Vishnu, aceasta i-a întors spatele. Brahmanul l-a întrebat disperat:

Unde te duci, Doamne? Sunt aici

Vishnu i-a răspuns, calm:

Nu, nu sunt aici pentru tine, ci pentru aceasta femeie! Pentru tine vin duhuri din lumea celor rai

Cum e cu putința? A strigat Brăhmanul. Eu, care m-am rugat tot timpul și mi-am îndeplinit toate obligațiile fata de Tine…! Doamne, de ce ma părăsești?

Vishnu i-a răspuns:

Poate ca te-ai rugat. Dar te-ai gândit numai rău la vecina ta toată ziua, revoltat și indignat. Mintea ta a fost scufundata în ignoranță, învinovățire și mândrie. Te-ai văzut mare si tare, deasupra ei si a tuturor. În timp ce ea  se gândea cu respect si venerație la tine și la toate lucrările brahmanice. In mintea ei, recita si cânta aceleași mantre ca tine, cu gândul mereu la Dumnezeu și cu umilința.  Prin urmare, pentru ea am venit, ea va merge in Împărăția cerurilor


 Poveste culeasa din oceanul internet, tradusa si adaptata dupa știința si priceperea #DoraDinu.

"Lord Vishnu~Hindu God of the home and relationships within it"  Vishnu is a name that I have often heard in relation to the Indian culture. It seems to me that he is portrayed as even more beautiful than his partner, Lakshmi. Is this because of the male-dominated culture?:

Învățătura de Luna noua

Atunci când Mercur, planeta comunicării, vine în același punct cu luna noua, ne sunt date noi oportunitati. Sa incepem sa comunicam ALTFEL. 

– Ascultam mai intai, deoarece avem doua urechi sa ascultam si numai o gura sa vorbim!

– Nu judecam pe nimeni si nu ne consideram mai presus decat toti, precum Brahmanul din pilda de azi. Singur Dumnezeu e mai presus de toate!

Lumea e oglinda gandurilor noastre! Cum gandim despre altii, asa devenim!

O zi plina de intelepciune va doresc!  🙂

error: Content is protected !!