Învățăturile lui Koundinya sau echilibrul între efort și ușurință


Koundinya era un carturar al curții regale, un brahman indian.  El a prezis că prințul Siddhartha Gautama, va părăsi regatul tatălui său și va deveni Cel Iluminat, Buddha. Deși profeția sa nu a fost acceptata de rege la vremea respectivă, Koundinya a promis să devină unul dintre cei mai dedicați discipoli ai lui Buddha și să împărtășească învățăturile sale lumii.
Născut prinț, Buddha a realizat că adevărata fericire nu se regăsește în obiecte materiale sau în obiecte luxoase. Și-a lăsat regatul în urmă și a intrat în pădure pentru a trăi ca un ascet cu înțeleptul Koundinya. Timp de șase ani, a trăit in condiții de viață dure, în speranța că aceasta a fost calea spre iluminare. În cele din urmă, a stabilit că  aceasta nu este cheia pentru obținerea și susținerea fericirii pure. Siddhartha a decis să părăsească comunitatea, ceea ce l-a întristat ​​foarte mult pe Koundinya.
De unul singur, Buddha a descoperit că adevărata fericire era un echilibru al ambelor extreme, material și spiritual și el a numit-o Calea de Mijloc. Buddha s-a întors la Koundinya și comunitatea din padure pentru a împărtăși noua sa filozofie.  Koundinya a devenit unul dintre primii studenți ai lui Buddha și a predat această cale de mijloc pentru tot restul vieții sale.
Povestea Koundinya este despre credință. Încrederea în Siddhartha a rămas neclintită chiar și atunci când Buddha s-a aventurat departe de învățăturile lui Koundinya. Eka Pada Koundinyasana este echilibrul brațelor, unde accentul se pune mai mult pe echilibrul mental decât pe forță.
Echilibrul între efort și ușurință.

 

 

 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!