IntegrativeTherapies


Conexiunea minte-corp

De mii de ani, oamenii au observat ca gândurile, sentimentele, credințele și atitudinile noastre pot afecta pozitiv sau negativ functionarea noastra biologica. Cu alte cuvinte, mintea noastră poate afecta sanatatea corpului! Pe de altă parte, actiunile asupra corpului nostru fizic (ceea ce mâncăm, cât de mult si cum ne miscam, pozitia corpului) au un impact asupra stării noastre mentale (în sens pozitiv sau negativ). Acest lucru are ca rezultat o conexiune stransa între mințile și corpurile noastre.

În esență, creierul și sistemul nervos periferic, sistemul endocrin si imunitar si toate organele corpului nostru, toate răspunsurile noastre emoționale, au un limbaj chimic comun și sunt in comunicare constanta unul cu altul. 

Ce sunt terapiile minte-corp?

Sunt practici prin care actionam asupra corpului pentru a influenta mintea si invers.

 Ce este mintea?

Mintea exista ca efect al functionarii creierului, dar nu este sinonima cu creierul. Toate stările mentale: gânduri, emoții, credințe, atitudini și imagini reprezinta mintea. Creierul este hardware-ul care ne permite să trăim aceste stări mentale. Ele pot pe deplin conștiente sau inconștiente. Putem avea reacții emoționale la anumite situații fără sa fim conștienți de motivul pentru reacționam astfel. Fiecare stare are o fiziologie mentală asociată-un efect pozitiv sau negativ  în corpul fizic. De exemplu, starea mentală a anxietății determină producerea hormonilor de stres.

Cele mai multe terapii minte-corp ne ajuta sa devenim mai conștienți de stările mentale. Folosim conștientizarea pentru a ghida stările noastre mentale într-o directie mai bună, mai puțin distructivă.

Corpul nu este o masina ale carei piese le putem inlocui sau schimba. Fuctioneaza ca un intreg. Toate descoperirile din secolul 20 si cele mai recente cercetari din neurostiinte confirma aceasta conexiune. 

Cu ce te pot ajuta?

Cu terapii pentru Minte, trup si suflet! 🙂

Suntem organisme complexe, parte din macrocosmos. Fiecare celula este un microcosmos si un macrocosmos.

Atunci când una sau mai multe părți ale sistemului nostru minte- trup sunt afectate, acest tot este afectat. Pentru ca totul functioneaza intrepatruns, anumite parti vor fi stresate sau se vor decompensa, cu scopul a mentine sistemul.

Consilierea holistică merge direct la sursa problemei. De exemplu, daca ai o minte anxioasa sau iti este greu sa stapanesti gandurile, vom cauta impreuna radacina acestor manifestari. Nu sunt medic sau vindecator, dar te pot ajuta sa gasesti singur/a solutiile cele mai potrivite pentru a-ti echilibra viata. Afla de aici cine sunt si cum te pot ajuta.

Ce cuprinde instrumentarul meu?

  • Mindfulness
  • KYT: Terapia prin Kundalini Yoga;
  • ArT Therapy: muzica, dans, pictura, desen, modelaj, colaj etc.
  • HAR Holistic Arts. Un buchet cu mai multe tipuri de terapii in aceeași sesiune! <3

Cum poti beneficia de aceste terapii?

Ma poti contacta  la doradinu62@gmail.com pentru:

  • sesiuni individuale si/ sau de grup;

  • retrageri de conectare, vindecare emotionala si spirituala;

  • workshopuri.

Terapiile și practicile minte-corp includ aspectele comportamentale, psihologice, sociale, expresive și abordările spirituale. 

Daca vrei sa te programezi pentru o sedinta individuala, scrie-mi la doradinu62@gmail.com🙂

Ma poti urmari cu Like Pagina mea Facebook. 

Abia astept sa ne cunoastem!

error: Content is protected !!